Szakirány váltás

Nem akarok túl sokat sírni, ezt már megtettem egy párszor, úgyhogy csak röviden számolok be az elmúlt hónap eseményeiről. Túl vagyok egy újaabb hullámvölgyön, és kezdem látni a tanév végét.

A második zh kör közelettével megpróbáltam átgondolni, hogy mit is szeretnék tulajdonképpen. Sokszor úgy éreztem, hogy ha pályát nem is, de szakirányt tévesztettem. Pár hosszabb-rövidebb beszélgetés után meg is hoztam a döntést, jövő félévtől ugyanezen a karon, de egy másik szakirányon folytatom tovább, talán egy picivel kevesebb matekkal, és több gyakorlattal. Aztán persze majd meglátjuk, hogy mennyire volt ez jó döntés. Viszont azóta (lehet hogy csak azért, mert tudom hogy mi lesz jövőre), az egész sokkal könnyebben megy. A múlt hetem úgy zajlott le, hogy a négy zh/pót zh-ból mindegyik meglett. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyire jó szemlléletmód a „csak legyen meg, a többi nem számít”, néha lehet hogy csak kicsivel kéne jobban teperni a jobb jegyért. Bár már rég nem az ösztöndíjra hajtok, és nem mindig érzem hogy az aktuális állapot a tudásomat tükrözi, de jövőre lehet, hogy nem az utolsó pár hétben kéne észbe kapnom.
Na de azért nem minden teljesen tökéletes, a pénteki analízis pót zh-tól kifejezetten tartok, főleg mert ha nem sikerül, akkor csúszom egy egész évet. Ha azon is túl leszek (remélhetőleg sikerrel), akkor jönnek a vizsgák, amiknek száma az előző félévhez képest több mint a duplájára nőtt. Szóval június közepéig nincs megállás. De ha minden elsőre sikerül, majdnem akkor végzek, mint a középiskolások, ami azért tök jól hangzik. 🙂
A tanulás mellett voltak azért jó dolgok is. A 21. szülinapomra barátnőm megszervezett egy meglepetés bulit, ahol szinte mindenki ott volt aki számít. Aki meg mégsem, az majd megszervezheti jövőre. 🙂 Ez pont a zh-k előtti egyik hétvégén volt, szóval egy picit kilendített a mindennapokból.
Talán három hete elmentünk megint a tihanyi kalandparkba (amiről írtam két éve itt is), ismét jó volt. Szóval attól hogy nem írok, még nem gubóztam be nagyon a négy fal közé. Az meg hogy mit hoz a jövő még nem teljesen tudom, de egyértelműen pozitívan állok most mindenhez (csak aztán ne roncsa el ezt a pénteki zh). 🙂


  • Bejegyzés kelte:
  • Szerző:
  • Kategória: Egyéb