Egyetemi élmények 2.

Kezd egyre inkább kicsúszni a talaj a lábam alól. Annyira szépen elterveztem mindent, és természetesen semmi sem sikerült úgy ahogy azt szerettem volna… Persze nem reménytelen, de mégsem olyan egyszerű mint ahogy elképzeltem…

Őszi szünet előtt első matekos zh (matematikai alapozás, -kibővítve a középsulis anyag). Nem jó kezdet, de a végeredmény lehetne rosszabb is, hiszen sikerült teljesítenem. Csak nem úgy ment ahogy azt én szerettem volna.
Jött a szünet. Szinte minden napra beszerveztem magamnak valamit (áh csak három napra elmegyek a Bakonyba, csak falat mászok, csak ide-oda megyek), így a tanulást azt sikerült „elfelejtenem”.
A következő héten tele voltam zh-val, ebből a matek már nem sikerült, a programozás meg csak négyes lett (ha nem a programozásról lenne szó, valószínűleg nem érdekelne ennyire az osztályzat)… Az elsőnél át kell szokjak hogy ez „márnem középiskola”, a másodiknál meg csak jobban oda kéne figyeljek.
Azon a héten a péntek is muris volt, hajnali fél négyig csináltam a web-fejlesztés beadandómat, de az legalább elkészült. A tanulságot már ezer éve leszűrtem (vagyis nem szabad mindent az utolsó pillanatra hagyni), de magamat ismerve a következő félévben is valami hasonló lesz. Bár most komolyan elhatároztam… 🙂
Jött a következő hét vége, ahol sikerült elhasalnom a számalap zh-mon (pedig az első max pontos lett). Ez nagyon dühít, főleg mert nem gyakoroltam rá eleget. Szóval sikerült megnehezíteni a saját dolgomat.
Az elkövetkezendő hetekben megírom a maradék zh-kat (szinte mindegyik tárgyból van még egy), majd a pótló héten minimum kétszer be kell menjek, hogy a javítókat is megcsináljam.
Remélhetőleg pár hét múlva már kicsit derűlátóbb bejegyzést tudok írni, bár valahol elkeserítő, hogy tanulok hogy utána jutalom gyanánt egy még nehezebb vizsgára tanulhassak a karácsonyi szünetben…:) Erre már próbáltak páran felkészíteni, én meg sosem hittem nekik, „majd én jobban csinálom”… Hát tessék. De még nem lehetetlen a dolog, már csak a lelki erőt kéne megtalálnom magamban a tanulás megkezdéséhez, és a kitartást hogy ne adjam fel 10 perc után.
*
Na ez így most elég kusza lett, de már ki nem törlöm, legalább tükrözi a fejemben lévő kavarodást… Ha van aki olvassa, és unatkozik, kommentelhetne valami vicceset.