Laptop vásárlás – csak hogy ne legyen egyszerű az élet

Bizonyára engem valami átok sújt, de ha bármilyen kicsit komolyabb elektronikai kütyüt szeretnék venni, azért kő keményen meg kell küzdenem. A baj ott van, hogy ettől függetlenül még fizetnem is kell érte…

Szeptemberben eldöntöttem, hogy kéne egy új laptop, ugyanis a netbookom nagyon lassú, inkább gátol mint segít a suliban, ami nem maradhat sokáig így. Szerencsére az ösztöndíjamat el lehet ilyenre költeni, úgyhogy egy szavam se lehet igazából.
Már a kiválasztás is érdekes történet volt, de legyen elég annyi, hogy végül egy Dell Inspiron gépre esett a választás. Erős gépet akartam, mert már elegem volt a lassúságból…
Le is adtam a rendelést, még december első napján. A boltban azt írták, hogy a következő hét péntekjén jön meg az áru, ami sajna nem történt meg. Az azutáni hét szerdáján még egy héttel eltolták, de aztán egy fél nap múlva már mégis a raktárban volt. Gondoltam remek, max 1-2 nap, és legkésőbb pénteken mehetek a gépért. Ezt az ügyfélszolgálaton meg is erősítették, majd eljött a péntek, és nem történt semmi. Első körben szombatot ígértek, majd hétfő lett a végleges időpont. Éljen a karácsonyi vásárlási láz!
Hétfőn megkaptam a visszaigazoló rendelést, megörültem, gondoltam akkor ki is fizetem… Csak mint kiderült a bankkártyámon lévő vásárlási limit túl alacsony volt, így ezt a bank megtagadta… Szóval irány egy OTP fiók, majd tovább a Sugárba (ahol bonyodalmat okoztam azzal hogy helyben szeretnék fizetni a külső bankkártyás előre fizetés helyett). Minimum fél órát várakoztam a pénztár előtti sorban, de utána a fizetés szerencsére gyorsan ment.
Megtörtént a gép hazahozatala és feltelepítése. Sajnos rosszul partícionáltuk, így ezt ujra meg kellett csinálni. A telepítések közepette elkezdtem írni ezt a bejegyzést, de az asztali gépem váratlanul kikapcsolta magát )rejtély, mert azóta nem csinálja), úgyhogy csak félig készültem el a sztorival.
Amikor elindítottam az egyik gépről a másolást a másikra, az UPC úgy döntött hogy rövid szünetet tart a net szolgáltatásában, így másfél napig nem volt netem.
Úgyhogy még most sem vagyok teljesen kész, bár már látom a végét. 🙂
A vásárolt Pendrive legalább működik az usb-s egérrel együtt, de az új billentyűzetet még nem próbáltam ki… 😉